Recensie: See My Solution - Refreshing The Darkside (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 22 januari 2004
See My Solution - Refreshing The Darkside (Eigen beheer) Na een in 2001 verschenen demo, vormt deze, getiteld 'Refreshing The Darkside', het tweede wapenfeit van het in 2000 opgerichte Zwolse gezelschap See My Solution. Kort gezegd laat See My Solution hier in vijf op Zweedse death metal geλnte tracks horen dat er voor hen, ondanks het hoorbare enthousiasme en de redelijke instrumentbeheersing, nog een hoop te leren valt. Want naast het feit dat de band bij vlagen niet altijd even strak voor de dag komt, blinken deze Zwollenaren ook nog niet uit in het componeren van interessante en spannende metalnummers.

Begrijp me niet verkeerd, tracks als 'Fourfold' of het daaropvolgende 'Sleep' zijn niet slecht: er wordt best lekker gerifft en zanger Ido Stoter beschikt over een lekkere smerige strot. De potentie is wel aanwezig, maar het wil nog niet zo goed uit de verf komen. Zo neem ik aan dat de band gebruik maakt van een tweede, cleane zangstem om haar geluid van meer dynamiek en variatie te voorzien. Dat pakt in dit geval slechts averechts uit.

eze futloze en niet bijster zuivere vocalen boeien geen moment en halen juist geregeld de vaart uit de muziek, wat me toch niet helemaal de bedoeling lijkt. Verder klinkt 'Refreshing The Darkside' me nog wat te spanningsloos en anoniem. Zodoende weet deze demo nog niet voldoende indruk te maken om echt een woordje mee te mogen lullen in de Hollandse death metalscene. Maar aangezien het slechts een tweede demo betreft (die op de site van de band te bestellen is), kan het nog alle kanten op met See My Solution. We'll see.

68
Website See My Solution