Recensie: Denata - Art Of The Insane (Arctic Music Group) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 6 januari 2004
Denata - Art Of The Insane (Arctic Music Group) (CD) Het mij onbekende label Arctic tracht dit album aan de man te brengen middels leuzen als 'A deadly Scandivian old school thrash metal assault' en 'Pure, Infernal Madness'. Gelukkig dekken beide kreten in het geval van Denata's nieuwe langspeler de lading volledig. Niet alleen zijn de heren afkomstig uit Zweden wat inderdaad deel uitmaakt van Scandinaviλ, ook weet Denata een indrukwekkend partijtje dodelijke en helse thrash metal te fabriceren.

Door in de door thrash metal gedomineerde sound een paar flinke brokken old school death metal te verwerken, komt het algehele geluid net een stukje bruter over. De lekkere gore strot van zanger en gitarist Tomas Andersson draagt daar alleen maar aan bij. En niet te vergeten het traditionele, maar niet minder agressieve riffwerk. Ook de uitstekende productie zorgt ervoor dat Denata's derde full-length aan zeggingskracht wint. Het geluid is vol en vet en vooral de dik aangezette gitaarmuur klinkt indrukwekkend.

Denata is hoorbaar helemaal niet bezig om de meest originele en vooruitstrevende band in haar genre te zijn en dat siert de band eigenlijk alleen maar. Het levert in het geval van 'Art Of The Insane' namelijk een lekker brute thrash/death schijf op, die prima wegbeukt en waarop het uitstekend bier drinken is. Cheers!

80
Website Denata