Recensie: Sublime Cadaveric Decomposition - II (Osmose) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 4 januari 2004
Sublime Cadaveric Decomposition - II (Osmose) (CD) Helemaal blij werd ik van het beluisteren van 'I', de eerste full-length van Sublime Cadaveric Decomposition. Gelukkig kon ik de LP toen voor 11 euro's kopen in de limited edition versie, dat was toen geloof ik de duurste plaat die ik bezat. De split met het Braziliaanse Rot deed mij, evenals een x aantal live optredens die ik van deze Franse band heb meegemaakt, tot deze koop overgaan. Helemaal uit mijn dak ging ik altijd, evenals de jongens zelf dus mocht je de kans krijgen en zijn ze in de buurt, ga ze zien!

Wel, nu dus het tweede album, die voor het gemak maar 'II' genoemd, want een titel heeft de plaat, evenals de nummers, niet. Bij de eerste plaat was dit ook al het geval. En what the fuck? Zeg eens eerlijk, wie kent nu nog alle titels van de grindcore platen in zijn of haar bezit? Nou, bij mij is die kennis in elk geval ver te zoeken, maar over de muziek kan ik wel wat zeggen.

'II' zegt eigenlijk maar een ding: GRIND AS FUCK! Verwacht geen fraaie loopjes of flink uitgewerkte solo's maar verwacht enkel een alleen maar bateren en grinden, beuken en hakken , dat is waar SCD goed in is. 22 grindcore tracks in your face, geen bullshit, geen gefriemel. De nummers razen lekker strak voorbij en de psycho zang is natuurlijk, zoals we gewend zijn van SCD, weer prima aan te horen.

Helaas vind ik bij deze opnames wederom dat het gitaargeluid te hard staat, bij de eerste plaat was dit nog niet storend, maar bij deze eigenlijk wel. Als je de bass op je versterker een flink eind terug draait, zijn ook de toms van de drummer te horen. Jammer dat ze deze toch al vette plaat te vet willen laten klinken 'Overproducen' noem ik dat. De snaredrum is wel wat beter te horen als je tenminste langs het gitaargeweld heen kan luisteren.

Verder zijn dus de toch al schaarse rustige stukken zoals we op de eerste horen, op deze plaat ver te zoeken. De plaat is wel helemaal insane en zeker een goede aankoop als je een grindfreak bent, ik ben er wel blij mee en ook dit limited edition stukje vinyl krijgt een mooi plekkie in mijn platenkast. Vanwege het (mijns inziens) storende gitaargeluid trek ik wel een punt af van het cijfer, maar dan blijft er nog een 7 over. De plaat is te krijgen bij www.osmoseproductions.com

70