Recensie: Golem - Death Never Dies (Diamond) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 1 december 2003
Golem - Death Never Dies (Diamond) (CD) Het Franse Diamond Productions staat niet bekend om zijn hoge frequentie in releases. Dit is namelijk pas het derde album dat verschijnt via dit label. De eerste twee waren 'Synthetically Revived' en Whore Of Violence', van respectievelijk Kabbal en Carnal Lust. Terwijl deze bands grossieren in death metal, is het bij het Italiaanse Golem vooral melodieuze thrash metal dat de klok slaat.

De band speelde aanvankelijk heavy metal, in het spoor van Iron Maiden en dat is nog steeds te horen aan het materiaal op 'Death Never Dies', maar heden ten dage komt de band wel een stuk agressiever voor de dag. Als ik de bio moet geloven komt dit door de toevoeging van death en black metalinvloeden. Sorry jongens, maar ik hoor toch vooral felle thrash metal. Nou oké, de vocalen neigen naar death metal, maar that's it.

Het heavy metalgevoel komt vooral bij de lang uitgesponnen solo's bovendrijven (mooi uitgevoerd en dito geďntegreerd). En de bij de sporadische heavy metalzang, die nou niet bepaald geslaagd genoemd mag worden. De nummers staan voldoende op zichzelf en 'Death Never Dies' luistert bovendien lekker weg. Aan de puike productie valt vooral de lekkere vette gitaarsound in positieve zin op. Al met al toont Golem zich best verdienstelijk op deze eerste full-length.

Alhoewel, full-length. Met slechts zeven nummers en een dikke 26 minuten is het schijfje net EP af, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Mede hierdoor valt de score iets lager uit, maar liefhebbers van felle thrash, doorspekt met melodieuze heavy metalsolo's, verpakt in onderhoudende metaltracks, kunnen toehappen.

75

Website Golem