Recensie: Gorerotted - Only Tools And Corpses (Metal Blade) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 24 november 2003
Gorerotted - Only Tools And Corpses (Metal Blade) (CD) Hun debuut, 'Mutilated In Minutes' (2000) was mijn eerste ervaring met Gorerotted. Coole, vette grind gebaseerd op Carcass, zoals zo velen hebben gedaan. Vet, snel, cool en strak, dat vond ik ervan. Medio november hoorde ik van de release van hun nieuwe album Only Tools And Corpses', wel, dat leek me wel wat. Toeval was dat ze met Pungent Stench toerden en zo ook in Deventer speelden, dus ik daar heen. Helaas het halve optreden van Gorerotted gemist, maar toch nog een nummertje of tien meegepikt: GODVERDOMME wat gaaf zeg!

Wat me vooral opviel was dat de zeven jongens van deze band ontzettend veel plezier hadden in wat ze deden. Ja, vet vet vet! die plaat die ik mezelf beloofd had, moest er nu zeker komen! Hopla naar de Gorerotted-stand en al snel was ik voor 13 euro's de trotse bezitter van 'Only Tools And Corpses'. Na Pungent Stench naar huis, Gorerotted in de CD speler geflikkerd en met 140 km/ph naar huis gescheurd, er komt geen eind aan!

Heerlijke beukende tracks gebakken in een lekkere vette sound, daar hou ik wel van. Grindcore, death metal, hoe the fuck je het ook noemt, Only Tools And Corpses' mag niet ontbreken in de platencollectie van welke metalfan dan ook! De aparte driestemmige zang is, denk ik, het meest opvallend en past precies bij de pokkenherrie die deze jongens uit de UK voortbrengen, maar de drums. Ach ach die drummer, Je krijgt bijna medelijden met die mensen als je luistert naar bands als Nile, Nasum, Devourment ιn Gorerotted. Hakkenhakkenhakken, dat is wat er gebeurt. En niet zomaar. Nee, gecontroleerd en fucking fast. Als je goed luistert dan hoor je ook hoe de bassist zo zijn eigen partij speelt, dat is erg cool!

Bij vele bands hoor je dat ze na de jaren steeds langzamer gaan spelen en minder vet blijven, bij Gorerotted is dat dus andersom, het wordt alsmaar sneller, harder, lomper, en strakker! Errug vette plaat in een hoesje getekend met mensenbloed en een boekje erbij gemaakt van 'human skin'. Dat kan haast niet anders. Lekker horroren dus met 'Gorerotted en denk er aan dat je de versterker hard zet zodat het allemaal lekker onbenullig hard op je af komt!

85

Website Gorerotted