Recensie: Inhumate - Growth (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 27 december 2002
Inhumate - Growth (Eigen beheer) (CD) In 1990 is deze death/grindband afkomstig uit het land van stokbrood, wijn en kutpolitie ontstaan. Sindsdien hebben zich al de nodige bezettingswisselingen voorgedaan. Eigenlijk zijn bassist Fred en gitarist David de enige constante factoren in Inhumate, want drummer Yannick is drummer nummer drie en ook zanger Christophe is derde op rij. In 1994 brachten de heren hun eerste vier tracks tellende demo ‘Abstract Suffering’ uit, in ’95 gevolgd door de ‘Grind Your Soul’ demo. In 1996 was de tijd rijp voor de eerste full length cd, die maar liefst 18 tracks telde. Het jaar daarop zag het tweede album ‘Ex-Pulsion’ het levenslicht.

Tien jaar na de oprichting, dus in 2000 verschijnt het derde album ‘Growth’ en ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van wat deze heren hebben klaargespeeld. “Growth’ staat namelijk vol met death/grind van een hoog niveau. De zanger heeft een prima te verteren strot en ook de wisselwerking met de tweede zanger komt goed uit de verf. De riffs zijn goed en zeer vet uitgevoerd. Ook de productie is zeer goed en bijzonder vet te noemen. Zeker voor undergroundbegrippen. Het is goed te horen dat we hier al met een aantal ervaren musici van doen hebben, want de nummers zitten verdomde goed in elkaar.

Van onnavolgbare originaliteit is hier geen sprake, maar de kwaliteit van het materiaal maakt dat meer dan goed. Het is me uit het bijgeleverde promomateriaal niet geheel duidelijk geworden in welke hoek Inhumate tekstueel zit, maar ik vermoed dat we van doen hebben met heerschappen met een redelijk zieke fantasie. Mij deert dat allerminst, want het gewoon genieten geblazen met deze bak herrie. Om het undergroundimago van de band te onderstrepen is dit album in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verschenen. Je moet er dus als de kippen bij zijn om dit schijfje in je bezit te krijgen.

Website Inhumate