Recensie: Horned God - Chaos, Bringer Of All Revelations (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 5 november 2003
Horned God - Chaos, Bringer Of All Revelations (Listenable) (CD) Brazilië brengt niet alleen steeds meer vette death metalbands voort, er lijkt langzaam ook iets te ontstaan als een Braziliaanse death metalsound. Ik hoefde de bio er dan ook niet op na te slaan om er achter te komen dat Horned God in dit zonnige Zuid-Amerikaanse land resideert. Enkel om mijn sterke vermoeden te bevestigen. Wat echter niet wil zeggen dat hier met een gezichtsloze Krisiun-kloon van doen hebben. Daarvoor weten de heren simpelweg teveel te overtuigen.

Kort door de bocht zou je de band kunnen beschrijven als een kruising tussen Krisiun en Hate Eternal, met een snufje Rebaelliun. Vooral de riffs refereren vaak aan eerstgenoemde band, terwijl het geluid van dit album me sterk doet denken aan 'Conquering The Throne' van Hate Eternal. Tien nummers lang baant Horned God zich op luidruchtige wijze een weg de geluidsbarrière en verbrandt alle heilige huisjes met alles verwoestende en op satanische leest geschoeide death metal.

Bovendien zitten de tracks boordenvol vette uitgesponnen solo's, zoals we dat vaker horen bij Braziliaanse death metalbands. Met dit tweede album (en het debuut voor Listenable) bewijst Horned God al best mee te kunnen komen met de grote jongens. Iets meer een eigen smoel zou echter niet verkeerd zijn en ook staan de tracks niet altijd even goed op zichzelf. Ik denk echter dat dat slechts een kwestie van tijd is.

82
Website Listenable