Recensie: Akercocke - Choronzon (Earache) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 19 oktober 2003
Akercocke - Choronzon (Earache) (CD) Akercocke, misschien ken je ze nog wel. Die orthodoxe satanisten uit Engeland, immer gehuld in stijlvolle driedelige maatpakken, die met hun vorige album 'Goat Of Mendes' (vooral in thuisland Engeland) de nodige indruk wisten te maken. Naar aanleiding van dat album stond het gezelschap overigens nog op de 2002 editie van Wβldrock. Akercocke afschilderen als een band die death en black metal combineert zou te makkelijk zijn. Daarvoor herbergt 'Choronzon' simpelweg teveel diversiteit.

Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat een combinatie van death en black metal geen divers album kan opleveren, maar dit gaat gewoon verder. IJskoude en razende black metal en over-the-top death metal gaan inderdaad gebroederlijk hand in hand, maar los daarvan kent het album ook een aanzienlijk aantal sferische, haast gothic-achtige momenten, voorzien van zwartgallige, doch cleane vocalen en toetsen, die een mooie schakel vormen tussen de extreme passages.

Moeiteloos en op uiterst vloeiende wijze vallen alle death, black, doom en zelfs gothic puzzelstukjes op hun plaats, zonder ook maar een moment geforceerd over te komen. Voor de productie tekende Neil Kernon, die zijn draai helemaal lijkt te hebben gevonden temidden van extreme metalbands. 'Choronzon' heeft genoeg in huis om zowel liefhebbers van black en death metal als fans van het meer meeslepende werk kunnen bekoren. Vandaag in de winkel.

87

Website Akercocke