Recensie: Vader - Blood (Metal Blade) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 oktober 2003
Vader - Blood (Metal Blade) (EP) Nog maar net bekomen van de geweldenaar 'Revelations', wordt de Vaderfan alweer getrakteerd op nieuw werk van deze Poolse death metalhelden en wel op de EP 'Blood'. Hierop zijn drie nieuwe nummers te vinden ('Shape-Shifting', 'We Wait' en 'Son Of Fire'), twee tracks die alleen zijn verschenen op de Japanse versie van het laatste album 'Revelations' ('As The Fallen Rise' en 'Traveler') en een cover van Thin Lizzy's 'Angel Of Death'. Verder nog 'When Darkness Calls', die we al kennen van 'Revelations'.

De drie nieuwe nummers op 'Blood' doen me erg denken aan het album 'Black To The Blind'. Zowel qua sound als wat de songstructuren betreft. Datzelfde geldt in zekere zin voor de twee nummers die tot voor kort alleen in Japan verschenen, al had 'The Traveler' ook zo op 'Litany' kunnen staan. De overrompelende drumpartijen van Doc, de scherpe en gierende solo's van Peter en Mauser en het venijnige gegrom van Peter, alle ingrediλnten zijn weer in overvloed aanwezig. Deze EP klinkt me dan ook alleszins vertrouwd in de oren.

Waren het op de vorige EP 'Reign Forever World (2001) nog Judas Priest en Mayhem die gecoverd werden, ditmaal is Thin Lizzy aan de beurt. Net als bijvoorbeeld Type O Negative beheerst Vader de kunst om een cover naar de eigen hand te zetten, zonder afbreuk te doen aan het origineel. Gewoon een te gekke EP dus, die een mooie break vormt in de aanloop naar het nieuwe album, dat ergens medio 2004 moet verschijnen.

88

Gerco Zwiers

Website Vader