Recensie: Krisiun - Works Of Carnage (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 oktober 2003
Krisiun - Works Of Carnage (Century Media) (CD) Wat is 2003 toch een fantastisch metaljaar! Na uitstekende releases van Dying Fetus, Aborted, Superjoint Ritual, Skinless en Vader, komen ook onze 'satanic warriors from Brasil' met een weergaloze nieuwe plaat op de proppen. Want weergaloos is dit vijfde album zeker. Degenen die dachten dat Krisiun met het vorige album 'Ageless Venomous' al het achterste van de tong had laten zien, ontdekken met dit nieuwbakken 'Works Of Carnage' dat Krisiun nog steeds groeit.

Wederom wordt de luisteraar geen moment rust gegund en vliegen de spaanders je gedurende de complete speeltijd van 34 minuten om de oren. Dertien tracks raast Krisiun spijkerhard en retestrak door haar nieuwe materiaal, waarin de typische Krisiun-sound in alles doorklinkt. Aan het geluid is niet wezenlijk geknutseld. Afgezien dan van de drumsound die ietwat organischer klinkt dan op 'Ageless Venomous'.

Waar wel de nodige aandacht aan besteed is zijn de arrangementen van de nummers. Ondanks de voortdurende hoge snelheid, steken de nummers songtechnisch namelijk een stuk beter in elkaar dan voorheen, waardoor het album behoorlijk aan dynamiek wint. De nummers klinken opener en staan ditmaal meer op zichzelf. Ach, je moet hier gewoon niet teveel over lullen, dit moet je gewoon horen en voelen.

88

Gerco Zwiers

Website Krisiun