Recensie: Black Majesty – Sands Of Time (LMP) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 8 oktober 2003
Black Majesty – Sands Of Time (LMP) (CD) Enigszins gedateerd klinkende power metal met symfonische en progressieve invloeden. Dat is een passende omschrijving van de muziek van de Australische band Black Majesty. Bij deze bandnaam verwachtte ik echter eerder iets in de richting van death of black metal. Ook de albumcover doet je niet gelijk denken aan prog-rock of iets in die richting. Dit kan nog wel eens in het nadeel van de band gaan werken.

Liefhebbers van death en black zullen Black Majesty waarschijnlijk niet echt kunnen bekoren en liefhebbers van prog zullen deze cd niet uit kiezen om eens aan een nader luisteronderzoek te onderwerpen. En dat is jammer want, als liefhebber van de meer melodieuze kant van metal kan ik deze cd zeer waarderen.

Als gesproken wordt in termen als 'gedateerd' heeft dit meestal een negatieve lading. In het geval van Black Majesty is dat zeker niet mijn bedoeling. Nee, vernieuwend zijn ze zeker niet. Maar ach, aangezien veel bands tegenwoordig vernieuwend willen zijn is vernieuwend bezig zijn tegenwoordig ook niet meer zo vernieuwend en kan het juist heel vernieuwend zijn om juist niet vernieuwend bezig te willen zijn.

De cd opent met het nummer 'Fall of the Reich' en knalt er meteen goed in. Het beste nummer vind ik persoonlijk 'Guardian', een nummer dat alles in zich heeft wat de band op de rest van de cd laat horen. Luisterend naar de verdere nummers komen er dan ook eigenlijk alleen oude metalnamen als Iron Maiden, Metal Church en uiteraard Queensryche bij mij bovendrijven. Het instrumentale 'Destination' had wat mij betreft weggelaten mogen worden. Desondanks een echte aanrader voor liefhebbers van de oude melodieuze metal.

75
Website Black Majesty