Recensie: Slipknot – (sic)nesses (Roadrunner) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 18 oktober 2010
Slipknot – (sic)nesses (Roadrunner) (DVD) ‘Welcome To Our Neigborhood’, de eerste dvd van Slipknot, die ik zelfs overigens als ouderwetse VHS-tape in de kast heb staan, had nog niet zoveel om het lijf, maar de dvd’s die daarop volgden, waren zeer de moeite waard. Zo bood ‘Disasterpieces’ uit 2002 een buitengewoon dynamische in-your-face-registratie van een van Slipknots zinderende live-shows en trakteerde de band op het vier jaar later verschenen ‘Voliminal: Inside The Nine’ op twee dvd’s vol met live-materiaal, de eerste ‘ongemaskerde’ interviews met de heren en alle videoclips die de plaat ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’ opleverde.

Ook het recent verschenen ‘(sic)nesses’ is weer een boeiend totaalpakket geworden. Het dvd-gedeelte bestaat grotendeels uit de met oog voor detail vastgelegde show die het negenkoppige monster vorig jaar gaf op Download-festival in Donington en waar de mannen een kolkende zee metalfans met het grootste gemak en met zichtbaar genoegen uit de hand laat eten. Wel dwaalt de blik steeds af naar de verrichtingen van bassist Paul Gray, die eerder dit jaar bezweek aan een overdosis.

Slipknots clown Michael Shawn Crahan, verantwoordelijk voor de samenstelling en de regie van de dvd, heeft zich creatief het meest kunnen uitleven in ‘Audible Visions’, een drie kwartier durende docu, waarin hij zonder ook maar een woord te reppen een mooi beeld schetst van de dagelijkse ‘on the road’-beslommeringen van de band. Aangevuld met de videoclips, behorend bij de vier singles van ‘All Hope Is Gone’ is ‘(sic)nesses’ voor de trouwe Slipknot-adept een dvd om, om met de woorden van onze kersverse premier te spreken, je vingers bij af te likken.

Gerco Zwiers

http://www.slipknot1.com

Trailer (sic)nesses