Recensie: Iron Ware – Break Out (LMP)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 6 oktober 2003
Iron Ware – Break Out (LMP) 'Break Out' is de titel van het debuutalbum van het Zweedse Ironware. De band speelt heavy/power metal in het verlengde van bands als Helloween en Iron Maiden, maar ook invloeden van bands als Manowar en Rhapsody zijn hoorbaar. Verder dendert de dubbele bassdrum ongehinderd voort gedurende het gehele album.

De composities zitten stuk voor stuk goed in elkaar en zijn dito uitgewerkt. Met als hoogtepunt het nummer 'Return Of The King'. De refreinen zijn over het algemeen pakkend, wat je ook mag verwachten bij deze stijl natuurlijk. In het bijzonder het eerste nummer 'Holy Man' kent een hoog meezing gehalte.

Voor de productie van dit album tekende Andy LaRocque, gitarist van King Diamond en zich tegenwoordig ook bezighoudend met het produceren van cd’s, o.a. Evergrey. Het album is opgenomen in zijn Los Angered studio en de geluidskwaliteit is van hoog niveau.

Al met al een kwalitatief goed album binnen het genre. Knullig is wel is het foutief spellen van een songtitel (Saviors) op het promohoesje. Het is te hopen dat ze deze fout nog ontdekt hebben voordat de definitieve hoesjes gedrukt zijn…

70
Website Iron Ware