Recensie: Gerbe Of Life - Gerbe Of Life (Skull Fucked) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 27 december 2002
Gerbe Of Life - Gerbe Of Life (Skull Fucked) (CD) Ik weet niet of het ‘true’ virus zich ook al meester heeft gemaakt van de grindcorescene, of dat de grindpromo’s die ik ontvang enkel van straatarme bands afkomstig zijn, want ook het ‘hoesje’ van het Franse gezelschap Gerbe of Life betreft een simpele zwart-wit kopie die ook nog eens ontzettend krom is afgeknipt. Des te verbazender is het dan ook als ik bemerk dat de muziek op dit plaatje nog heel zo belabberd niet is.

Het totaal overbodige en nietszeggende elektronische intro daargelaten. Brute ondergrondse death/grind, voorzien van een lekker ruige doodsrochel, al moet gezegd dat de zanger in de snelle stukken hier en daar wel een steekje laat vallen, evenals de drummer trouwens, maar dat draagt natuurlijk allemaal bij aan de ‘trueness’ van de heren. Verder wordt er best wel strak gemusiceerd. Volgens de bijgeleverde info verwerkt de band ook black metal in haar sound, maar ik heb het er niet uit kunnen halen. Pluspunt is dat er niet enkel gas gegeven wordt, maar dat de nummers redelijk wat tempowisselingen bevatten.

Opmerkelijk feit is verder dat de zanger zijn overwegend maatschappijkritische teksten in het Frans richting microfoon buldert. Niet dat je daar om maar een flikker van verstaat, of zo, maar toch een leuke wetenswaardigheid en ook een pluspunt qua originaliteit. Meest interessante nummer vind ik overigens de track ‘Solitude Exacerbee’, waarin de roepende zang me heel even aan oude Nile doet denken. Ook het nummer ‘Deuil’ is het vermelden waard. Dreigende gitaren en een heus monnikenkoor sieren dit ongebruikelijke grindnummer. Een bepaald niet beroerd grindschijfje, waar niet alleen de verstokte underground grindfan raad mee zal weten.
Website Gerbe Of Life