Recensie: Tenebrosus - The Fall Of Worthless Morals (Metal Mind) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 8 september 2003
Tenebrosus - The Fall Of Worthless Morals (Metal Mind) (CD) Voor venijnige black metal hoeft je echt niet alleen in Noorwegen te zijn. Ook in Polen weten ze wel raad met dit soort muziek. Het Poolse Tenebrosus bijvoorbeeld. Dit gezelschap grossiert namelijk in rauwe black metal in de Marduk-stijl. Dus geen cheesy keyboards of ijle operazangeresjes die de boel komen verzieken, maar gas op de plank en rammen met die hap!

Na een zwartgallig intro wordt er meteen lekker smerig geopend met 'In The Name Of Christ'. Een rauwe snelheidsduivel, die al razend en tierend aan je voorbij trekt. Ook het daaropvolgende 'The True Ending' is van hetzelfde laken een pak. Ja, eigenlijk wordt er, een aantal duistere intermezzo's daargelaten, de volle 36 minuten door gebeukt gelijk bezetenen.

We hebben hier echter allerminst te maken met de nieuwste black metal sensatie. Naast het feit dat de muziek gespeend is van elke vorm van originaliteit, wordt er namelijk over de hele linie ook niet altijd even strak gemusiceerd. Als ik dan toch Marduk, Dark Funeral-achtige black metal wil horen, zet ik liever 'Lord Of Beneath' van ons eigen Unlord op.

Ook moet me van het hart dat er tekstueel behoorlijk infantiel tekeer wordt gegaan. De een na de andere open deur wordt ingetrapt en de teksten hebben een erg hoog 'satanisme voor beginners' gehalte. De titel van de plaat spreekt wat dat betreft boekdelen. Voor de freaks die echter geen genoeg kunnen krijgen van dit soort rauwe, compromisloze black metal is dit Tenebrosus (genoemd naar een of andere spin) best te pruimen.

72

Website Tenebrosus