Recensie: Elysium - Feedback (Metal Mind) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 7 september 2003
Elysium - Feedback (Metal Mind) (CD) Het Poolse Elysium is geen onbekende meer aan het metalen firmament en liet al eerder van zich horen, middels een tweetal prima albums. Net als op die twee voorgangers is het ook op het nieuwbakken 'Feedback' weer Zweeds aandoende thrash/death metal wat de klok slaat.

Wat meteen de aandacht trekt is het heerlijke opzwepende gitaarwerk. Hoekige thrash riffs, lekker melodieus solowerk en slepende riffs wisselen elkaar op hoog tempo af. Eenmaal verrijkt met de ruige strot van vocalist Maciej Miskiewicz en het stoterige, hakkende drumwerk, is 'Feedback' een bijzonder prettige en opwindende metalplaat.

Gelukkig begrijpt Elysium het belang van echte nummers en verstaan zij tevens de kunst om pakkende nummers te componeren. Het album luistert namelijk verdomd lekker weg en gaat geen moment vervelen. Luister bijvoorbeeld maar eens naar '4.48 (For Sarah) en je weet wat ik bedoel. Ik denk dan ook niet dat ik overdrijf als ik stel dat 'Feedback' een must is voor elke liefhebber van metal in het Zweedse straatje en dan hoef ik helemaal geen bandnamen te noemen. De liefhebber weet genoeg.

83
Website Elysium