Recensie: None - Blackstar (Metal Mind) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 7 september 2003
None - Blackstar (Metal Mind) (CD) Een nu metalband uit Polen? Ach, waarom niet. Nadat dit genre halverwege jaren negentig opkwam in Amerika, kwamen in de rest van de wereld al snel soortgelijke bands op en nu doet Polen dus ook mee. Alhoewel, nu. None is namelijk al opgericht in 2001 en is met 'Blackstar' al bij album nummer drie aanbeland. En het moet gezegd worden, op dit album profileert None zich bepaald niet onverdienstelijk.

Kort gezegd mengt de band stijlen van bands als Machinehead, Kilgore, Coal Chamber en Soulfly. Sterker nog, op bepaalde momenten klinkt zanger Fajfer als een exacte kopie van Max Cavalera, ten tijde van Soulfly's debuut. Laaggestemde gitaren, ritmisch drumwerk en een bij vlagen maniakale zanger, None bevat alle ingrediënten om van een succesvolle nu metalband te kunnen spreken.

Dit levert zeker de nodige potentiële nummers op. 'Hard On My Way' bijvoorbeeld, of het daaropvolgende 'Closed System', dat een aantal interessante spanningsbogen bevat. Het is alleen jammer dat None er niet in lijkt te slagen de songs iets eigens mee te geven. Het is namelijk tevergeefs zoeken naar een eigen smoelwerk en dat is nou juist een vereiste, wil je als band nog een beetje opvallen in de overvolle nu metalvijver. Fans van een band als Kilgore of Soulfy zullen zich met 'Blackstar' echter geen moment bekocht voelen.

78

Website None