Recensie: Nargaroth – Jahreszeiten (No Colours) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 9 oktober 2009
Nargaroth – Jahreszeiten (No Colours) (CD) Ik vraag me al jaren af wat ik van de Duitse formatie Nargaroth en zijn frontman Kanwulf moet denken. Zo hemelde meneer vaak zijn eigen band op via fora onder verschillende schuilnamen, meende hij vriendjes te zijn met Varg Vikernes - wat door Varg overigens ontkend wordt. En ga zo maar door. Toch is de muziek van Nargaroth bij vlagen vrij geweldig te noemen. Ik was daarom ook zeer benieuwd naar de nieuwste langspeler ‘Jahreszeiten’.

Op het eerste gehoor een vreemde schijf. De nummers ‘Frühling’ en ‘Sommer’ zijn zowaar vrolijk te noemen. Vooral het eerstgenoemde nummer heeft mij voor de eerste keer de moonwalk doen uitvoeren. De nummers steken goed in elkaar en klinken lekker, daar niet van. En na een paar luisterbeurten blijken ze prima in het concept van deze plaat te passen. ‘Herbst’ en ‘Winter’ zijn nummers zoals de titels al doen vermoeden.

Duistere melancholische nummers met veel atmosfeer en depressie. Iets wat ik bij Nargaroth nog niet eerder ben tegengekomen. Maar de Duitsers weten er goed mee om te gaan en het zijn uiteindelijk stevige overtuigende nummers geworden. Conclusie? De muziek van Nargaroth is even wennen. Je moet vooral naar de nummers in hun context beluisteren. Dan wordt een plaat als deze ineens een stuk beter.

70

Remco Verhees

Website Nargaroth