Recensie: Radical Address - Anger And Pain (Invictus Crew) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 16 november 2004
Radical Address - Anger And Pain (Invictus Crew) (CD) Er wordt ge-fuck you'd, een aantal geweerschoten klinken en de toon is gezet. Radical Address komt van de straat en laat niet met zich fokken. Ontstaan in 2000, hebben deze Oost-Duitsers zich van meet af aan vastgebeten in old school hardcore. De band nam de split 'Tales From The Eastside' op met Striking Surface, gevolgd door de demo 'No Way Out'.

Eigenlijk is deze plaat dus het volwaardige debuut, een debuut dat alle ingrediënten van een old school hardcoreband in huis heeft. Feedbackende gitaren, de nodige grooves en een drummer die weet wat stampen is, het is allemaal aanwezig op 'Anger And Pain'. Een complete sound, of omgeven door hardcore-clichés? Feit is dat Radical Address er niets aan heeft gedaan om zichzelf een enigszins persoonlijke sound aan te meten. Klote dus? Nou, niet bepaald. Voor zo'n ruige bak hardcore mag je mij midden op de dag uit bed halen.

De oh ja-erlebnis die ik al tijdens de eerste(!) luisterbeurt ervaar, is eigenlijk best oké, én onderhoudend. Recht voor zijn raap is het devies van deze spierballen rollende Duitsers. Dus is 'Anger And Pain' rauw en heeft zanger Rodin een gore strot. Teksten over 'friendship and unity' - vaste waarden voor de een, oeverloos en hypocriet gezeik voor de ander - maken tenslotte het plaatje helemaal compleet.

70

Gerco Zwiers

Website Radical Address