Recensie: Holy Moses - Agony Of Death (SPV/Steamhammer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 5 oktober 2008
Holy Moses - Agony Of Death (SPV/Steamhammer) (CD) Holy Moses is voor de echte thrashers onder ons een bekende naam. Met dit ‘Agony Of Death’ bombarderen deze oosterburen ons met hun tiende langspeler, wat natuurlijk een mijlpaal in hun carričre is. De band beseft dit zelf ook en heeft duidelijk geen moeite gespaard om dat in stijl te vieren. Holy Moses klinkt op ‘Agony Of Death’ snoeihard en gemeen en zit twaalf tracks achter je aan als een stel rottweilers met een overdosis cafeďne. De raggende gitaarriffs vliegen je om de oren en vrouwelijke brulboei Sabine Claassen laat met haar stem menig mannelijke collega in schaamte achter.

Haar maniakale stem is een echt ‘love it or hate it’ geval, maar dat ze het sterk brengt, daar is geen twijfel over mogelijk. Guido Richters superstrakke mitrailleurdrums zijn een waar hoogtepunt op dit album. Agressief, snel en toch met een perfect ritmegevoel. Tot nu toe ben ik alleen maar positief, maar er valt zeker ook wat aan te merken op ‘Agony Of Death’. De constante intensiteit is tegelijkertijd het grootste minpunt van de plaat.

Halverwege verslapt de aandacht en overrompelt de band niet meer zoals in de eerste paar nummers en naarmate de plaat vordert wordt het allemaal veel van hetzelfde. Ook hadden ze de sci-fi-achtige soundscapes tussen de nummers door gerust weg mogen laten, want die voegen helemaal niks toe aan de sfeer of de muziek zelf. Niettemin een knap staaltje authentieke Duitse thrash.

82

Wout van Leuveren

Muziek van 'Agony Of Death' op: Myspace.com/holymoses

Website Holy Moses