Recensie: Metal Church - This Present Wasteland (SPV/Steamhammer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 19 september 2008
Metal Church - This Present Wasteland  (SPV/Steamhammer) (CD) Liefhebbers van oerdegelijke heavy metal zonder franjes weten allang dat ze daarvoor altijd terecht kunnen bij Metal Church. Het nieuwe ‘This Present Wasteland’ werd dan ook al bij voorbaat met liefde onthaald en ik moet het ze nageven: dat verdienen ze ook wel na al die jaren trouwe dienst, waarin ze de fans nooit hebben teleurgesteld. Wederom brengt Metal Church precies wat je van de band kan verwachten: traditionele, stampende heavy metal met een vette productie is wat je voor je kiezen krijgt.

Jankende gitaren, strakke basslines, donderende drums en zang die sterk doet denken aan de 80’s metal, inclusief Halford-achtige uithalen (luister bijvoorbeeld maar eens naar ‘Meet Your Maker’), alles is weer van de partij. Het trucje is weer gelukt, alleen moet wel gemeld worden dat voorganger ‘A Light In The Dark’ net even wat sterker was.

De speelvreugde leek op die plaat groter, terwijl Metal Church op ‘This Present Wasteland’ hier en daar de indruk wekt een routineklus af te leveren. Gitarist Jay Reynolds is vervangen door Rick Van Zandt, maar dit heeft verder weinig invloed gehad op het totaalgeluid. Conclusie: een lekkere, maar zeker niet verrassende plaat, al zullen van dat laatste weinig fans wakker liggen. Luidsprekers op tien, een pul bier in de hand en headbangen maar. Releasedatum: 23 september 2008.

78

Wout van Leuveren

Muziek van 'This Present Wasteland' op: Myspace.com/metalchurch

Website Metal Church