Recensie: Narziss – Hope Dies... (Circulation) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 12 juli 2003
Narziss – Hope Dies... (Circulation) (CD) Het Duitse Narziss ziet zichzelf graag als een volbloed hardcoreband. Of dat helemaal terecht is, is echter de vraag. De muziek van Narziss is namelijk een stuk gitaargerichter dan die van veel van haar collega’s. Narziss vermengt elementen uit de hard- en metalcore met invloeden van Zweedse death/thrash metalbands. Het nummer waar deze mix het meest overtuigt is het afsluitende ‘Perfection’. What’s in a name?

Een ding waar ik absoluut niet over te spreken ben zijn de cleane vocalen. Deze zijn niet alleen doorspekt met een irritant Duits accent, maar zijn ook nog eens zo mat als een natte krant. Gelukkig komt zanger Rayk een stuk beter tot zijn recht als hij zijn strot open zet. Een duidelijk pluspunt zijn de zeer strakke drumpartijen. Bovendien zijn de vijf tracks op ‘Hope Dies…’ door Impending Doom-gitarist Patrick voorzien van een puike productie, waarin vooral de dubbele gitaarpartijen mooi tot haar recht komen.

Zeker geen slechte release dus. Het gevaar tussen wal en schip terecht te komen ligt echter wel op de loer. Enerzijds zullen hardcorefreaks het materiaal te melodieus vinden, terwijl metalliefhebbers de hardcore invloeden misschien te gortig zullen vinden. De toekomst zal het uitwijzen.

74
Website Narziss