Recensie: Sturm – Fragmente (Source Of Deluge) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 12 juli 2003
Sturm – Fragmente (Source Of Deluge) (CD) Zelden ben ik zoveel taal- en tikfouten in een bio tegengekomen als bij die van het Duitse Sturm. (Hevay music, scarry vocals) Helaas is de muziek niet veel beter. Op dit derde album ontpopt Sturm zich nou niet bepaald als een veelbelovende act, eerder als een natte scheet. De verwijzingen naar landgenoten Rammstein zijn niet van de lucht. Al kan Sturm niet eens in de schaduw staan van deze band.

Het songmateriaal op ‘Fragmente’ is namelijk zo verdomde spanningsloos en flauw dat het al een behoorlijke prestatie genoemd mag worden dat ik de hele cd uitgeluisterd heb, en dat meerdere keren! De ene flauwe ongeïnspireerde riff nog niet gehoord, of de volgende wordt je al weer om de oren gesmeten. Bovendien is het gitaargeluid behoorlijk groezelig, wat op den duur echt gaat irriteren.

Vooral het uitermate vervelende stemgeluid van zanger Per Ole Albrecht (van brallerig geschreeuw naar flauw gezemel) is bij tijd en wijle werkelijk tenenkrommend. Met ‘Egophil’ als absoluut dieptepunt. Jezus, wat een aanfluiting! Je moet als band toch behoorlijk lef hebben, eer je zoiets op plaat durft te zetten. Ik hoef er verder geen woorden meer aan vuil te maken, denk ik. Leuk als onderzetter.

40