Recensie: Soundshok - Bringers Of Bloodshed (Rising) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 26 augustus 2008
Soundshok - Bringers Of Bloodshed (Rising) (CD) Afkomstig uit het pittoreske Schotse kuststadje Arbroath is hier Soundshok. Een formatie die zich ten doel heeft gesteld de metalwereld te veroveren met zijn mix van metalcore, thrash en zwaar groovende gitaren. Het debuut ‘Bringers Of Bloodshed’ markeert het begin van deze metalen kruistocht. Een niet al te sterk begin, moet ik zeggen. Deze Britten geven aan beïnvloed te zijn door bands als Hatebreed en Sepultura, maar die moeite hadden ze zich kunnen besparen, aangezien dat al vanaf het eerste nummer overduidelijk is.

Grunter Andy Thain probeert er met man en macht dezelfde vocalen als Max Cavalera uit te persen, maar slaagt daar niet in. Zijn stem is ontzettend eentonig en komt totaal niet overtuigend over. Hetzelfde geldt voor de rest van de muziek. Keer op keer worden dezelfde breakdowns herhaald en het gitaarspel is een grote eenheidsworst. Er wordt weliswaar strak gemusiceerd,maar dat is nog niet voldoende om de vlam in de pan te krijgen.

Een ander minpunt is de productie. Dit soort metal knalt pas echt met een vette, zware productie. Niet zo’n dun klinkende eindmix als ‘Bringers Of Bloodshed’ heeft meegekregen. Soundshok moet het niet hebben van complexe uitspattingen, maar is het soort band die je als orkaan Katrina omver wil blazen met eerlijk uptempo gebeuk. Maar ook daar slaagt de band niet in. En wat we dan overhouden is een debuut dat snel in de vergetelheid zal raken. Jammer jongens, volgende keer beter.

50

Wout van Leuveren

Muziek van 'Bringers Of Bloodshed' op: Myspace.com/soundshokuk

Website Soundshok