Recensie: Anima – The Daily Grind (Metal Blade) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 augustus 2008
Anima – The Daily Grind (Metal Blade) (CD) Vermoedelijk in de hoop een kip met gouden eieren te treffen, heeft Metal Blade de laatste jaren diverse jonge bands ingelijfd. Een van die bands is het Duitse Anima die sinds begin dit jaar deel uitmaakt van de Metal Blade-stal. Of Anima die spreekwoordelijke kip is zal de tijd moeten uitwijzen. Maar feit is dat deze jonge formatie - het jongste bandlid is pas zestien - met ‘The Daily Grind’ een beul van een death(metal)coreplaat aflevert die werkelijk overkookt van de agressie.

In iets meer dan een half uur ramt het vijfkoppige Anima met dodelijke precisie een negental enorm brute nummers door je strot, waarin moordende grooves, nekbrekende breakdowns, ongenadig hakkende blastsalvo’s en een sporadische gitaarsolo elkaar in hoog tempo afwisselen. Met de maniakale krijsen en gortdroge, deathgrunts van zanger Robert Horn als ‘icing on the cake’.

En Anima is niet vergeten al dit brute geweld in (voor extreme metalbegrippen) pakkende songstructuren te gieten, waardoor ‘The Daily Grind’ ook nog eens verdomd lekker weg luistert. De Rape Of Harmonies Studio in het Duitse Tripsis voorzag de plaat tenslotte van een überruige sound. ‘The Daily Grind’ past prima in de huidige tijdsgeest en als deze jonkies dit materiaal ook live kunnen waarmaken, voorzie ik een zonnige toekomst voor Anima.

86

Gerco Zwiers

Muziek van 'The Daily Grind' op: Myspace.com/animamusic666

Myspace.com/animamusic666