Recensie: Doomstone – Disharmonic (Source Of Deluge/Pitchfork) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 30 juni 2003
Doomstone – Disharmonic (Source Of Deluge/Pitchfork) (CD) Is deze band zoekende, proberen zij van meerdere walletjes te eten of is dit gewoon een veelzijdige band? Dit zijn vragen die door mijn hoofd spoken terwijl ik ‘Disharmonic’, het tweede album van de Duitse band Doomstone aan een eerste luisterbeurt onderwerp. Op het ene moment profileert Doomstone zich namelijk als een gedegen old school thrash band, op een ander moment beukt men op new school death metaltempo, voorzien van talloze technische hoogstandjes, om vervolgens weer net zo makkelijk over te schakelen naar uitgesponnen melodieuze passages. En vaak ook nog allemaal in een en hetzelfde nummer.

Gelukkig is Doomstone er in geslaagd al deze verschillende gezichten op een natuurlijke wijze te integreren in hun totaalgeluid. Hierdoor komt de mix van stijlen geen moment geforceerd over. Dat bewijzen tracks als ‘Killing Ground’, ‘Lost’ en ‘Faces’. (Over gezichten gesproken.)

Het werkje is opgenomen in de Soundlogde Studio, met producer Jörg Uken en is gemasterd in de befaamde Morrisound Studio. Op het geluid is dan ook weinig aan te merken. Of Doomstone met dit album echter voldoende aandacht zal weten te trekken, in de overvolle metalscene van vandaag de dag, blijft natuurlijk altijd de vraag. Wat niet wegneemt dat ‘Disharmonic’ gewoon een prima plaat is.

80

Website Doomstone