Recensie: Dead Head – Kill Division (Displeased) (Re-release)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 14 augustus 2008
Dead Head – Kill Division (Displeased) (Re-release) Het Nederlandse Dead Head draait al vele jaren mee in de vaderlandse metalscene en brengt vrij onregelmatig haar releases uit. De derde cd van de band genaamd ‘Kill Division’ (oorspronkelijk in 1999 uitgebracht) is nu door Displeased opnieuw uitgebracht. Zo af en toe kun je twijfelen aan het nut van re-releases maar in het geval van ‘Kill Division’ is dit volledig gerechtvaardigd.

De cd is opnieuw gemasterd en tevens voorzien van een liveshow uit 2006 als bonus. Die liveshow is een leuk extraatje, maar ook zonder die toevoeging staat deze (re-)release nog steeds als een huis. De vette thrash metal van de band heeft in de loop der jaren niets aan kracht ingeboet en beukt nog steeds op je in als een dronken Ierse bokser. Mensen die dit fijne stukje muziek nog niet in huis hebben moeten deze cd toch echt eens gaan checken.

Dead Head werkt momenteel aan een nieuw album dat binnenkort ook via Displeased moet verschijnen. Ik ben benieuwd of de heren nog steeds zo raggen als op deze plaat. Verder is het misschien wel een leuk idee om Dead Heads oudere cd’s (en demo’s!) ook nog een keer opnieuw uit te brengen. De muziek van deze band verdient dat zonder meer.

80

Rick Verbeek

Muziek van 'The Cult Of Vermin' op: Myspace.com/deadheadthrash

Website Dead Head