Recensie: Saratan – The Cult Of Vermin (My Kingdom) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 14 augustus 2008
Saratan – The Cult Of Vermin (My Kingdom) (CD) Het Poolse Saratan is in 2003 opgericht en heeft door de jaren heen nogal wat pech gekend. Zo overleed er een gitarist als gevolg van een auto-ongeluk en waren er tevens de gebruikelijke personeelswisselingen. Al met al slaagde de band er in 2006 toch in om de demo ‘Infected With Life’ op te nemen. De thrash metal sloeg redelijk aan en toen de band ‘The Cult Of Vermin’ had opgenomen, besloot My Kingdom Music de band een deal aan te bieden.

Op het eerste gehoor kan ik wel begrijpen waarom deze heren een deal gescoord hebben. Saratans thrash metal gaat het ongetwijfeld goed doen nu er een soort van thrash metal revival gaande is. Hoewel invloeden als Testament en Exodus genoemd worden, zijn het vooral mindere goden als Mortal Sin en Addictive die ik in de sound van Saratan terug hoor.

De muziek is heel degelijk opgenomen en bevat genoeg afwisseling om te blijven boeien. Anderzijds doet de band ook weinig echt spannends en zou je kunnen stellen dat het hier en daar wel wat pittiger zou mogen klinken. Met dit album kan Saratan gerust voor de dag komen, maar om boven de enorme zee van grijze middelmatigheid uit te kunnen stijgen, zullen de Polen toch iets origineler of agressiever voor de dag moeten komen.

68

Rick Verbeek

Muziek van 'The Cult Of Vermin' op: Myspace.com/saratan

Website Saratan