Recensie: Crikey – Future Of The Loss (Twilight) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 14 augustus 2008
Crikey – Future Of The Loss (Twilight) (CD) Oh crikey! Om maar meteen eens de uitroep te gebruiken waar de band zich ongetwijfeld naar heeft vernoemd. Dit Duitse gezelschap maakt een vrij bizarre mix van metal en wat metalcore en voegt tevens keyboards en violen toe aan het muzikale geheel. Kan ik daar wat mee? In principe wel, maar Crikey maakt het af en toe wel een tikje ondoorzichtig. Ik snap waar de band muzikaal heen wil, maar het komt er allemaal een tikje geforceerd uit.

Het feit dat de band twee zangers in de gelederen heeft zorgt voor veel afwisseling in de sound, maar tegelijkertijd krijg je niet echt een duidelijk beeld van wat de band nu eigenlijk wil. Ik krijg het idee dat de band soms te veel wil doen en zichzelf daardoor een beetje voorbij hobbelt. Ik ben een groot voorstander van bands die iets nieuws willen proberen, maar ik denk dat Crikey op een eventuele volgende release een stuk overtuigender voor de dag zal moeten komen.

Begrijp me niet verkeerd, ‘Future Of The Loss’ is zeker niet slecht. De goede bedoelingen van de band stranden nu alleen nog een beetje op goede bedoelingen en leiden te weinig tot goede ideeλn. Toch denk ik dat Crikey, als de band zich blijft ontwikkelen, zeker wel wat leuks zou kunnen uitbrengen in de toekomst. Maar tot die tijd ga ik deze cd weinig tot niet meer luisteren, ben ik bang.

65

Rick Verbeek

Muziek van 'Future Of The Loss' op: Myspace.com/crikeymetal

Website Crikey