Recensie: Airbourne – Runnin’ Wild (Roadrunner) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 14 augustus 2008
Airbourne – Runnin’ Wild (Roadrunner) (CD) Airbourne zal voor veel mensen een relatief onbekende naam zijn, maar ik moet bekennen dat deze heren met het laatste album van Mötley Crüe strijden om de titel ‘beste rockplaat van 2008’! Airbourne is geen band die pretendeert het wiel opnieuw uitgevonden te hebben. Muzikaal grossiert de band in clichés, maar het staat allemaal als het spreekwoordelijke huis en eerlijk gezegd is dit precies zoals ik mijn rockmuziek wil horen!

Van de allereerste tot de laatste noot gaat de band op ‘Running’ Wild’ lekker door met vette riffs en toffe zanglijnen. Natuurlijk horen we links en rechts bands als AC/DC voorbijkomen, maar is dat nou echt zo erg? Met de energie die gelijk staat aan het drinken van een tray Red Bull gaan de mannen van Airbourne los en doen wat ze zelf willen. Lekker rocken en schijt hebben aan alles!

Ik heb ze zelf nog niet mogen aanschouwen, maar de liveshows van deze band schijnen een regelrechte sensatie te zijn. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voor deze band zijn eigen headlinetours door Europa gaat doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de laatste van Mötley Crüe net iets vaker draai, maar dat is slechts een overwinning gebaseerd op minimaal puntenverschil. De echte rockliefhebber wandelt vrolijk naar de winkel, koopt beide schijfjes en is weer gelukkig.

85

Rick Verbeek

Muziek van 'Runnin’ Wild' op: Myspace.com/airbourne

Website Airbourne