Recensie: Sieges Even – Playgrounds (Inside Out) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 5 augustus 2008
Sieges Even – Playgrounds (Inside Out) (CD) Na vijf studioalbums achtte de Duitse progband Sieges Even de tijd rijp voor een live album. Opgenomen tijdens de Paramount-tour, is de setlist gefocust op het album 'Paramount' en het in 2005 verschenen 'The Art of Navigating By The Stars'. De oudere albums laat de band links liggen, behalve 'A Sense of Change', waar twee nummers van voorbijkomen. Dit is waarschijnlijk vanwege het redelijk grote stijlverschil tussen het recente werk en de oudere platen die meer metalgericht waren.

De complexe, dromerige progrock wordt ontzettend strak neergezet, waarbij de ritmesectie, de broers Oliver (bas) en Alex Holzwarth (drums) er duidelijk bovenuit springen. Zanger Arno Mensen klinkt nagenoeg hetzelfde als op de studioalbums. Hij lijkt totaal geen probleem te hebben met de moeilijkste uithalen en laat nergens een steek vallen. Het zit allemaal zo professioneel in elkaar dat je soms vergeet dat het live is.

Het enige minpunt(je) dat ik kan vinden, is dat de gitaren soms wat zacht in de mix staan. Dit valt echter totaal te verwaarlozen, aangezien de verdere productie kraakhelder is en elk nummer staat als een huis. Terwijl live-registraties van technische bands nogal eens resulteren in een geluidsbrij kan ik gerust zeggen dat 'Playgrounds' een van de beste live-albums is die ik ooit gehoord heb. Ook leuk zijn de humoristische oneliners van Arno. Verplicht voer voor de progliefhebbers.

90

Wout van Leuveren

Muziek van 'Playgrounds' op: Myspace.com/siegeseven

Website Sieges Even