Recensie: Fuck The Facts – Disgorge Mexico (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 4 augustus 2008
Fuck The Facts – Disgorge Mexico (Relapse) (CD) Volgens broodheer Relapse klinkt Fuck The Facts’ nieuwe plaat gestroomlijnder dan eerder werk van de band. En hoewel ik niet bekend ben met eerder werk is ‘Disgorge Mexico’ inderdaad minder hectisch van opzet dan menig andere grindplaat. De dame en heren van Fuck The Facts zijn meer dan een stel blastgrage grinders en hebben meer noten op hun zang. Verwacht nou niet meteen een aangeharkte oprijlaan, want Fuck The Facts gooit nog steeds graag de knuppel in het hoenderhok.

Zo wordt er met enige regelmaat een piano van de trap afgedonderd (lees: een intense kakofonie geschapen) en wordt er niet gekeken op een freakerijtje meer of minder. Op andere momenten – nummers als ‘Dead End’ en ‘Golden Age’ - gaat het er een stuk overzichtelijker en beheerster aan toe en heb je hier en daar zelfs bijna het gevoel naar een plaat van Cult Of Luna te luisteren.

Het integreren van introverte, soms bijna epische passages maken de plaat afwisselender en geven Fuck The Facts’ muziek iets afwijkends en aparts in een scene die verder vergeven is van de bumperklevers en de veertien-in-een-dozijn-bands. Wel denk ik dat de impact van ‘Disgorge Mexico’ groter had kunnen zijn als de speelduur (van drie kwartier) met, laten we zeggen, een kwartier was teruggebracht. Schrijven is schrappen.

76

Gerco Zwiers

Muziek van 'Disgorge Mexico' op: Myspace.com/fuckthefacts

Website Fuck The Facts