Recensie: Immemorial – Monologue (Conquer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 13 juni 2003
Immemorial – Monologue (Conquer) (CD) Je moet als death metalliefhebber tegenwoordig bijna een tweede baan hebben om alle interessante releases in huis te kunnen halen. Zo is ook dit ‘Monologue’ van het Poolse Immemorial het aanschaffen zeker waard. Immemorial laat op ‘Monologue’ namelijk horen prima te weten hoe je een stel puike death metalnummers in elkaar draait. Bovendien wordt deze band, die ook uitstapjes richting black metal niet schuwt, aangevoerd door een vrouwelijke grunter. Deze madam, genaamd Marta Meger, weet een bijzonder venijnig stemgeluid te produceren. Ook de overige bandleden weten te overtuigen en zetten een keer op keer een spijkerhard decor neer, waarin de genoemde zangeres zich naar hartelust kan uitleven.

In de riffs hoor ik hier en daar invloeden van landgenoten Vader ten tijde van ‘Des Profundis’ terug. Ondanks dat het materiaal overwegend snel is, slaat de verveling geen moment toe, wat op zich natuurlijk al een behoorlijke prestatie is. Dit is te danken aan het feit dat de tracks vol zitten met vette riffs, dito solo’s en de nodige breaks.

In het afsluitende ‘Seizure With Darkness’ waagt zangeres Marta zich aan cleane vocalen en dit is dan ook meteen het minst nummer op de cd. Laten we die dus maar snel vergeten. Wat moet ik er verder nog over zeggen? ‘Monologue’ is gewoon een vette death metalplaat. Niks meer en niks minder. Net als land- en labelgenoten Hell-Born, zal ook Immemorial op 6 september het Occultfest in Hoogeveen aandoen.

80

Website Immemorial