Recensie: The Chasm - The Spell Of Retribution (Earache/Wicked World) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 31 december 2004
The Chasm - The Spell Of Retribution (Earache/Wicked World) (CD) Slayer, Celtic Frost, Destruction: het moge duidelijk zijn dat de evolutie die de verschillende metalstijlen de afgelopen decennia hebben doorgemaakt, volledig aan deze Mexicanen voorbij is gegaan. Dit old schoolcommando zweert nog immer bij zijn helden van weleer en steekt dat niet onder stoelen of banken.

Zonder de eigenlijke release te kennen, heb ik sterk het vermoeden dat er sinds 'Awakening The Day Of Liberation', hun eerste demo uit 1993, bar weinig gesleuteld is aan het bandgeluid. Drukke old school death, black en thrash metal zijn de basisingrediλnten, waaruit (ook) dit inmiddels zevende studioalbum is opgebouwd. Geheel in stijl is 'The Spell Of Retribution' voorzien van een productie zonder opsmuk. Rauw en dreigend.

Old school tot op het blote bot, dit soort muziek is weer 'up and running' en wordt niet meer standaard afgedaan als achterhaald en oubollig. Wat nog eens wordt onderstreept door het feit dat de band is binnen gehaald door het niet misselijke (Britse) Earache.

75

Website The Chasm