Recensie: Razorwire – Wrapped In Lies (Psychophonic) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 13 mei 2008
Razorwire – Wrapped In Lies (Psychophonic) (CD) Een kleine drie jaar na ‘A Bullet Called Pride’ meldt Razorwire zich weer met een nieuwe studioplaat en een nieuwe zanger. Chris Minney heeft plaatsgemaakt voor Dave Scragg (ex-Kismet HC, FuckHatePropaganda) die op ‘Wrapped In Lies’ voor het eerst zijn opwachting maakt. Vreemd genoeg verschillen de vocalen van beide heren erg weinig van elkaar. Ook Dave rapt en schreeuwt heel behoorlijk, maar mag zijn cleane zanglijntjes gerust achterwege laten.

Muzikaal is ook veel, zo niet het meeste, bij het oude gebleven in het Razorwire-kamp. De huisstijl van de Britse formatie is nog steeds het resultaat is van een vlijtig staaltje genreboetseren. Hiphop, hardcore, metal, punk, je hoort het allemaal terug in de muziek, die dan ook volkomen terecht als cross-over wordt betiteld. Al klinkt die cross-over anno 2008 gelukkig wel wat actueler dan voorheen en bovendien een stuk politieker geëngageerd.

Hoewel het hier en daar best wat soepeler had gemogen, zijn er op ‘Wrapped In Lies’ wel een paar degelijke tracks te vinden. Nummers als ‘One Shot’, ‘Empty Eyes’, maar ook in ‘Drempels’, dat door mijnheer Scragg van vlotte raps in voorzien. Al met al een sympathieke en gevarieerde plaat. Voor de snelle beslisser zit er bij de eerste duizend exemplaren van ‘Wrapped In Lies’ een bonus-dvd met een aantal videoclips en de nodige ‘backstage footage’.

75

Gerco Zwiers

Muziek van 'Wrapped In Lies' op: Myspace.com/razorwireband

Website Razorwire