Recensie: Massappeal – Nobody Likes A Thinker (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 7 februari 2007
Massappeal – Nobody Likes A Thinker (Relapse) (CD) Nee, Massappeal is geen nieuw bandje en nee, dit is niet hun nieuwe plaat. De tijden dat dit Australische punkgezelschap de podia onveilig maakte, liggen inmiddels ver achter ons. Het betreft hier een geremasterde heruitgave van de compilatie waarop al het tot dan toe verschenen materiaal van de Aussies was gebundeld en waarmee Massappeal zichzelf in 1986 voorstelde aan de wereld.

Een hommage aan een in vergetelheid geraakte band dus. Want ondanks dat de Aussies in het begeleidend schrijven een legendarische status wordt toegedicht, vermoed ik dat hier geen sprake is van ‘op veler verzoek’. Hoe dan ook, ‘Nobody Likes A Thinker’ voorziet in vierentwintig compacte porties up-tempo ragpunk à la D.R.I.. Niks meer en niks minder.

Stel je overigens niet teveel voor van de remastering. Want gezien het feit dat de geluidskwaliteit van deze re-release het niveau van een kraakpanddemo al amper weet te ontstijgen, vraag ik me af hoe mistig de oorspronkelijk opnames wel niet geklonken moeten hebben.

70

Muziek van 'Nobody Likes A Thinker' op: Myspace.com/massappealhc


Website Massappeal