Recensie: Scarve – The Undercurrent (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 29 maart 2007
Scarve – The Undercurrent (Listenable) (CD) Na het succesvolle ‘Irradiant’ waren veel ogen gericht op het Franse Scarve. Maar op het moment dat de opnames van ‘The Undercurrent’ in volle gang waren, maakte Guillaume Bideau (een van de twee vocalisten) opeens out of the blue bekend de band te verlaten om zich bij het Deense Mnemic te voegen. Terwijl een permanente vervanger nog steeds niet is gevonden, is er nu wel alvast de nieuwe plaat.

Een plaat waarop de Fransmannen hun technisch virtuoze metal weer in een stel pakkende, ‘luisterbare’ songs hebben verwerkt en waarop Scarve’s huisproducer Daniel Bergstrand opnieuw voor een kraakheldere, ruimtelijke sound heeft gezorgd. De verrassing mag er na drie platen dan een beetje af zijn, op ‘The Undercurrent’ is de ‘Fear Factory van de death metal’ still going strong. Ook is sessiekracht Lawrence Mackrory (ex-Darkane) met zijn ruige strot een heel behoorlijke (tijdelijke) vervanger van Bideau.

Alhoewel de nieuwe plaat sterk in het verlengde ligt van Scarve’s eerdere werk, wordt op ‘The Undercurrent’ wat vaker gas teruggenomen, waar op ‘Irradiant’ – je moet toch wat met een monsterdrummer als Dirk Verbeuren - het gaspedaal voornamelijk diep ingedrukt werd. In afwachting van een permanente (tweede) zanger is een vette vierde plaat dus alvast een feit. Releasedatum: 10 april 2007.

87

Muziek van 'The Undercurrent' op: Myspace.com/scarve1


Website Scarve