Recensie: Genghis Tron – Board Up The House (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 7 april 2008
Genghis Tron – Board Up The House (Relapse) (CD) Relapse Records heeft altijd al een zwak gehad voor excentrieke bandjes. Bandjes als Genghis Tron bijvoorbeeld, wiens muziek je op z’n minst ongewoon zou kunnen noemen. Op ‘Board Up The House’ experimenteert dit drietal er met invloeden uit metal, grind en electro lustig op los. Buitensporige death/grindmomenten, sferische, dissonante synths, hoge krijsen, zweverige zang en een wagonlading buitenissige klanken en geluiden worden ogenschijnlijk lukraak en volslagen willekeurig aan elkaar geplakt.

Het maakt ‘Board Up The House’ onconventioneel en contrastrijk. Maar toch bovenal erg weird en fragmentarisch. Meer dan eens is er werkelijk geen touw aan vast te knopen en zwaaien de mannen voortdurend als een stel slingerapen van de hak op de tak. Genghis Tron richt zich duidelijk op een erg avontuurlijk ingesteld publiek. Voor zover dit drietal zich überhaupt richt op een publiek.

De Genghis Tronners wekken allerminst de indruk ook maar iemand te willen plezieren met hun muziek. Dus zal het de heren vermoedelijk een zorg zijn dat ik ‘Board Up The House’, ondanks diens schizofrene karakter, eigenlijk best een saaie plaat vind. De enorme contrasten ten spijt, is het vergeefs zoeken naar hoogtepunten. Met als gevolg dat de veelal kant noch wal rakende tracks maar amper weten te boeien.

64

Gerco Zwiers

Muziek van 'Board Up The House' op: Myspace.com/genghistron

Website Genghis Tron