Recensie: Carnal Lust – Whore Of Violence (Diamond) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 18 april 2003
Carnal Lust – Whore Of Violence (Diamond) (CD) De stelling dat er in Frankrijk geen fatsoenlijke death metal wordt gemaakt, lijkt me tegenwoordig niet echt houdbaar meer. De Franse scčne is namelijk met een flinke inhaalslag bezig die alleen al het afgelopen jaar een aantal interessante releases heeft opgeleverd.

Ik denk bijvoorbeeld aan de veelbelovende promo van 7th Nemesis (waarvan binnenkort een split verschijnt met de heren van Punishment), de laatste van Arkhon Infaustus en het puike debuut van Kabbal. Net als laatstgenoemde, heeft het Franse label Diamond Production ook Carnal Lust onder haar hoede. Ik mag dan tot voor kort nooit van Diamond Productions gehoord hebben, met dit album komt dit label wederom met een waar kwaliteitsproduct op de markt.

Carnal Lust grossiert in brute death metal, aangelengd met een vleugje thrash en grindcore. Ondanks het old school karakter van de songs, klinkt de band geen moment gedateerd of saai. Overdonderd is een betere omschrijving van de kennismaking met dit Franse death combo. Ondanks dat de muziek behoorlijk leunt op Cannibal Corpse, doet ‘Whore Of Violence’ me ook denken aan dat laatste geweldige album van Malevolent Creation. Zowel wat betreft de gitaarpartijen als de lekker brute vocalen.

Geluidstechnisch is alles dik in orde. Het geluid is vol, helder doch brutaal. Geruggensteund door een moddervette productie – waarin vooral het gitaargeluid overrompelt – beuken de heren zich in zo’n veertig minuten van opener ‘Psychotic Dementia’ tot hekkensluiter ‘Grind Porc’ op meedogenloze wijze door de geluidsbarričre. Het feit dat we hier met een trio van doen hebben, is aan dit debuut dan ook zeker niet te horen. Dat laatste nummer ‘Grind Porc’ is overigens de vreemde eend in de bijt met zijn weirde ‘death metal meets Slipknot’ karakter. Al met al een absolute aanrader!

85
Website Carnal Lust