Recensie: Kreator - At The Pulse Of Kapitulation (SPV) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 3 april 2008
Kreator - At The Pulse Of Kapitulation (SPV) (DVD) Een van de belangrijkste gebeurtenissen van de laatste decennia is misschien wel het vallen van de Berlijnse muur. Met het vallen van die muur kwam niet alleen een einde aan de scheiding tussen West en Oost Duitsland, maar ook de muzikale scheiding tussen Oost en West was plotseling verdwenen. En dat betekende dat grote bands uit het Westen ineens ook in Oost-Berlijn konden spelen. Om dat te vieren werd Kreator daar in 1990 uitgenodigd voor een potje onvervalst ouderwets thrashen.

Dat concert, dat eerder al op VHS uitkwam, is nu uitgebracht op dvd, voorzien van een moderne 5.1 surround mix en digitaal opgepoetste beelden. Maar behalve dat - overigens uitstekende - concert zijn er aan de dvd nog meer extra’s toegevoegd. Zo zijn er een korte documentaire over het concert en de Oost Berlijnse metalscene in die tijd, en de videoclip van ‘Hallucinative Comas’, die ook al eerder het levenslicht zag.

Dit is een mini-horrorfilm die Kreator in de vroege jaren negentig maakte voor het album ‘Coma Of Souls’ en die nu voor de gelegenheid ook is opgepoetst en voorzien van enkele scenes die de oorspronkelijke versie niet gehaald hebben. Daarbij bevat het geheel ook nog eens een audio-cd met het concert. Kortom, een meer dan interessante package van deze toch wel legendarische thrash metalband. Hieronder is de trailer te bekijken.

Wolter BoschWebsite Kreator