Recensie: Metalmania 2007 (Metal Mind) (DVD/CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 25 maart 2008
Metalmania 2007 (Metal Mind) (DVD/CD) Met namen als Testament, Zyklon, Sepultura, Paradise Lost en Vital Remains zag het programmaboekje van het Poolse festival Metalmania 2007 er alleszins veelbelovend uit. Op deze cd/dvd heeft Metal Mind Productions, ook Pools, het hele gebeuren voor het nageslacht vastgelegd. Plaats van handelen is de Spodek in Katowice, een zaal waar Metal Mind eerder al concertregistraties maakte voor dvd’s van ondermeer Darzamat, Vital Remains en Blaze Bayley. Deze bands zijn overigens (geheel toevallig) ook alledrie op dit festival van de partij.

Op het dvd-gedeelte staan alle bands die aantraden op de Main Stage, vertegenwoordigd met minimaal ιιn (Crystal Abbyss) en maximaal vijf nummers (headliner Testament). Wie eerder een door Metal Mind gefabriceerde dvd heeft gezien, weet dat het met het camerawerk wel snor zit. Waar het label echter nodig eens mee moet stoppen zijn die achterlijke, allesbehalve boeiende interviewtjes, afgenomen door telkens dezelfde oersaaie journo.

Wanneer boven de tracklist van de audio-cd ‘Side Stage’ staat, verwacht je een reeks live-tracks. In plaats daarvan bevat de cd slechts albumtracks van de elf bands die afgelopen jaar op het tweede podium van Metalmania stonden. Beetje jammer. Al is het met ondermeer de brute Poolse death/grindcluppies Deivos en Sphere dan wel weer prettig kennismaken.

Gerco Zwiers

Website Metal Mind Productions