Recensie: The Elektrocution – Open Heart Surgery (Overcome) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 12 juni 2006
The Elektrocution – Open Heart Surgery (Overcome) (CD) Bij lange na niet zo ingrijpend als een open hartoperatie, dit debuut van het Franse The Elektrocution. Ongecompliceerd rocken. Wat zeg ik? Retrorocken zelfs, dat is waar het bij deze Franse formatie op neerkomt. Als een stel raggende, old school Backyard Babies met de nodige Iggy Pop-trekjes.

En ook al is dit een inmiddels fanatiek uitgemolken concept, met hun dik aangezette, enigszins op blues geënte riffs, voorzien van een prettig nonchalante groove komen deze Fransozen er nog heel aardig mee weg. Omwille van de broodnodige afwisseling gooit The Elektrocution het in ‘Calvaire’ over een soundtrack-achtige boeg (sfeertje Natural Born Killers) en wordt in het ietwat Afghan Whigs-achtige ‘Your Life Is A Joke’ andermaal gekozen voor de lange adem.

Nogmaals, heel zo beroerd nog niet dat ‘Open Heart Surgery’. Maar laten we ook niet overdrijven. Temidden van de ontelbare genregenoten houden de mannen van The Elektrocution het hoofd maar amper boven water.

70

Muziek van 'Open Heart Surgery' op: Myspace.com/elektrocution


Website The Elektrocution