Recensie: Memphis May Fire - Memphis May Fire (Trustkill/SPV) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 15 maart 2008
Memphis May Fire - Memphis May Fire (Trustkill/SPV) (EP) Als je de platenmaatschappij mag geloven, is Memphis May Fire een van de weinige bands binnen de rock ’n roll die nog enigszins origineel is. Naar verluidt maakt de band een unieke mix van post-hardcore, Southern rock, en ‘straight-up’ rock ‘n roll’ en is live schijnbaar een unieke sensatie. De door deze mooie woorden hooggespannen verwachtingen worden echter niet bewaarheid.

De unieke sound die beloofd wordt, blijkt met (Southern) rock en hardcore doorspekte emo. Melodieuze momenten met typische emozang worden afgewisseld met opgefokte stukken met screams. Hoewel het allemaal niet slecht is, moet ik toch zeggen dat dit zeker niet het soort ‘one-of-a-kind’ band is dat je na Trustkills lofrede verwacht. Zo zijn de emovocalen te dominant aanwezig en worden de Southern rock-invloeden te veel naar de achtergrond verdrongen.

In de sterke afsluiter ‘Conjunctions, Conjunctions, Everbody Loves Them’, waarin vette southern rockriffs goed worden aangevuld met allerhande krijswerk, heeft de band wél de juiste balans weten te vinden. Het zou mooi zijn als Memphis May Fire op de opvolger van deze twintig minuten durende EP die balans van invloeden weet door te trekken.

73

Wolter Bosch

Muziek van 'Memphis May Fire' op: Myspace.com/memphismayfire

Website Memphis May Fire