Recensie: Dark Fortress – Eidolon (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 12 maart 2008
Dark Fortress – Eidolon (Century Media) (CD) In een interview met Blackfuel opperde gitarist V. Santura eens dat het vooroordeel dat Duitse black metal en nazi-sympathieën inherent aan elkaar zijn, de reden is voor de geringe bekendheid van Dark Fortress. Of dat werkelijk zo is valt te betwijfelen, maar dat het niet aan de muziek ligt is een onvoldongen feit. Ook op ‘Eidolon’, de alweer vijfde full-length van de Duitse formatie valt bijzonder weinig aan te merken.

Dark Fortress’ optelsom van rauwe, mystieke black en flarden hakkende death metal, vol krachtige, bezwerende melodieën, heeft opnieuw een zeer onderhoudende plaat opgeleverd. Eentje die de achterban vertrouwd in de oren zal klinken. Want ook de komst van nieuwe zanger Morean heeft aan de herkenbaarheid van de band niets veranderd.

Eigenlijk is het hogere niveau van ‘Eidolon’ het enige noemenswaardige verschil met Dark Fortress’ eerdere werk. Eenieder die al gecharmeerd was van de muziek van deze Duitse black metallers kan ‘Eidolon’ dan ook blind aanschaffen. En diegenen die niet vies zijn van een fikse portie black metal kunnen gerust een gokje wagen.

88

Gerco Zwiers

Muziek van 'Eidolon' op: Myspace.com/darkfortress

Website Dark Fortress