Recensie: Zimmers Hole – When You Were Shouting At The Devil… (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 11 maart 2008
Zimmers Hole – When You Were Shouting At The Devil… (Century Media) (CD) Eindelijk! ‘The Hole’ is terug! Na een hiaat van zeven jaar is er nieuw werk van de Canadese parodie-metallers van Zimmers Hole. Gezien de activiteiten van twee leden in het illustere gezelschap Strapping Young Lad, was de tijd voor een opvolger van het geniale ‘Legion Of Flames’ er simpelweg niet. Maar met het opheffen van laatstgenoemde band braken betere tijden aan en kon het zelfs gebeuren dat Strapping Young Lads drumgenie Gene Hoglan zich bij de band voegde en SYL-mastermind Devin Townsend zich met de productie bemoeide.

Het zal dan ook niemand verbazen dat het geluid op ‘While You Were Shouting At The Devil…’ loodzwaar en überbruut is geworden. Muzikaal gezien gaat de band verder waar ‘Legion Of Flames’ ophield, alleen dan op een nog hoger niveau. Wederom wordt er eer betoond aan (of de draak gestoken met, bepaalt u zelf maar) alle subgenres die metal rijk is, maar nu zijn de harde stukken net wat harder, de vocalen net wat krachtiger en de riffs net wat sterker.

Maar bovenal is de band anno 2008 meer metal dan een vers geitenhart op een stalen altaar. Want behalve de titel (de ondertitel luidt: ‘We Were in League with Satan’) zijn er nog wel wat meer verwijzingen te vinden naar het zeer ‘true evil’ karakter van de leden van the Hole (What’s My Name… Evil!). ‘When You Were Shouting at the Devil…’ mag het sterkste album van Zimmers Hole tot nu toe heten en doet ons wederom glimlachend beseffen waarom metal zo geweldig is. ‘Exodus was fucking right, all the posers must die!’

91

Wolter Bosch

Muziek van 'When You Were Shouting at the Devil…' op: Myspace.com/zimmershole

Website Zimmers Hole