Recensie: Bloodjinn – This Machine Runs On Empty (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 27 februari 2008
Bloodjinn – This Machine Runs On Empty (Listenable) (CD) De Amerikaanse metalband Bloodjinn is al actief sinds 1999. In Europa hebben echter weinigen nog van gehoord. Misschien dat het feit dat ‘This Machine Runs On Empty’, de vierde full-length, Bloodjinns eerste plaat is die ook in Europa verschijnt, daar verandering in gaat brengen. De band opereert – hoe kan het ook anders - in het NWOAM-straatje, waar we ook bands als Lamb of God en Unearth een woning betrekken.

Dit zijn dan ook de eerste namen die bij het beluisteren van ‘This Machine Runs On Empty’ te binnen schieten. Kortom, origineel is het niet. Maar gelukkig voor de band hoeft originaliteit lang niet altijd doorslaggevend te zijn. Zo mag het vermogen tot het schrijven van energieke, pakkende songs bijvoorbeeld ook niet onderschat worden. En laten deze heren daar nou juist zeer uitblinken.

Vanaf de knallende opener ‘In The First Degree’ knalt Bloodjinn overtuigend uit de startblokken, om vervolgens dit (hoge) niveau vrijwel het hele album vol te houden. En dankzij de moderne, kraakheldere productie klinkt het geheel ook nog eens als een klok. Al met al een meer dan bovengemiddelde plaat, die de band wel eens de nodige Europese fans zou kunnen gaan bezorgen.

87

Wolter Bosch

Muziek van ‘This Machine Runs On Empty’ op: Myspace.com/bloodjinn

Website Bloodjinn