Recensie: Mahatma – Perseverance (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 27 februari 2008
Mahatma – Perseverance (Listenable) (CD) Hoewel metal inmiddels een wereldwijd verspreid fenomeen is, blijft het over het algemeen toch een behoorlijk blanke, westerse aangelegenheid. Mijn wenkbrauwen begonnen dan ook te fronzen toen ik las dat Mahatma een Koreaans gezelschap is. Maar waar bands uit dergelijk exotische oorden meer dan eens niet het niveau weten te halen van hun collega’s uit landen met een rijkere metaltraditie, weet Mahatma zich prima staande te houden.

Na een (overigens irritant lang) onheilspellend intro breekt een partij kwalitatief hoogstaande thrash metal los die meer dan eens aan Testament ten tijde van ‘Demonic’ doet denken. Ook de jaren tachtig hebben duidelijk hun sporen nagelaten in de muziek van Mahatma. Een bewijs daarvan is ondermeer de overtuigende cover van de Judas Priest-klassieker ‘Painkiller’.

Het spelniveau van de heren is behoorlijk hoog. Gecombineerd met een enigszins ouderwetse maar effectieve productie weet dat het gebrek aan originaliteit ruimschoots te compenseren. Voor fans van de meest recente albums van Exodus en Testament is dit zeker de moeite van het proberen waard.

81

Wolter Bosch

Muziek van ‘Perseverance’ op: Myspace.com/mahatmametal

Website Mahatma