Recensie: M-90’s – Desert Of Pangea (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 4 maart 2003
M-90’s – Desert Of Pangea (Eigen beheer) (MCD) De Utrechtse band M-90’s schotelt de luisteraar op ‘Desert Of Pangea’ een half uur death/thrash metal voor, die op meerdere punten verwijst naar Slayer en dan met name het drumgeluid. Ook de opbouw van de nummers verraad echter een voorliefde voor deze thrash grootheden. Dit is de derde release voor de band die hiervoor al een tweetal demotapes en een MCD hebben uitgebracht.
Zanger Danil Nak bedient zich zowel van een diepe grunt als een thrashy scream en op beide fronten weet hij te overtuigen. Dat zelfde geldt overigens voor M-90’s als collectief, die een succesvolle mix tussen death en thrash weten neer te zetten.

Ondanks dat de nummers strak en solide gebracht worden, zou iets meer spanning in de composities echter geen kwaad kunnen. Soms klinkt het songmateriaal namelijk net iets te braaf. En dat is jammer want deze heren hebben genoeg kwaliteit in huis om een aantal puike songs te fabriceren. De cd wordt afgesloten met een behoorlijk natuurgetrouwe cover van Slayer’s ‘Silent Scream’, waarin drummer Fedor Tieleman nogmaals laat horen wat hij in huis heeft.
Naast zes eigen nummers en een cover is er trouwens nog een multimediagedeelte toegevoegd aan het album. Hierop zijn naast de biografie, o.a. foto’s, teksten een discografie van de band te bewonderen. Dit alles gestoken in professioneel ogend artwork, maken van ‘Desert Of Pangea’ een positief levensteken.

78

Website M-90's