Recensie: The Arcane Order – In The Wake Of Collisions (Metal Blade) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 27 februari 2008
The Arcane Order – In The Wake Of Collisions (Metal Blade) (CD) Degenen die er maar niet aan kunnen wennen dat Strapping Young Lad verleden tijd is, kunnen hun hart ophalen met de beenharde nieuwe plaat van The Arcane Order. Zowel de maniakale krijsen van zanger Kasper Thomsen als de meer dan eens over-the-top-kapriolen van de rest van de band wijzen namelijk vrijwel direct in de richting van (het latere werk van) SYL, dat vorig jaar door diens oprichter Devin Townsend naar de eeuwige jachtvelden is verwezen.

Gaandeweg wordt echter duidelijk dat de kwaliteiten van deze Denen verder reiken dan SYL-look-aliken. Getuige het superintense en massieve ‘In The Wake Of Collisions’ kan The Arcane Order prima op eigen benen staan. Op deze tweede full-length heeft de band zijn geluid, zoals uiteengezet op het in 2006 verschenen debuut ‘The Machinery Of Oblivion’, verder weten te perfectioneren.

In de meest letterlijke zin van het woord, want zowel muzikaal als productioneel is het vijftal werkelijk met sprongen vooruit gegaan en komt zodoende ditmaal nóg beter voor de dag dan op de allerminst beroerde voorganger. The Arcane Order heeft zijn zaken uitstekend op orde zou best wel eens een mooie toekomst in het verschiet kunnen hebben.

80

Gerco Zwiers

Muziek van 'In The Wake Of Collisions' op: Myspace.com/thearcaneorder

Website The Arcane Order