Recensie: Tourettes – Treason Songs (Armageddon Music) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 15 december 2007
Tourettes – Treason Songs (Armageddon Music) (CD) Na de release van ‘Detestimony’ in 2003 verdwijnt het Australische Tourettes langzaam uit beeld en wordt het vrij stil rond de band. Die stilte is doorbroken, want met ‘Treason Songs’ heeft de band zojuist weer een bijzonder luidruchtig levensteken op de mensheid losgelaten. Op hun derde langspeler gaan de Aussies vertrouwd te werk. Dus worden invloeden uit neo-thrash, industrial en moderne metal samen gekneed tot ruige nummers vol decibelrijk machtsvertoon.

Gitarist Ashley Manning wringt weer menig vette riff uit zijn scheurijzer, terwijl de woest grommende Michele Madden met haar vervaarlijke grunts en growls (en in de verte aan wijlen Staley herinnerende zanglijnen) voortdurend haar spreekwoordelijke spierballen zien.

Deze combinatie staat ook op langspeler drie weer garant voor de nodige verhitte taferelen. De capaciteiten zijn er dus wel. Waar het de band echter nog altijd aan ontbreekt, zijn nummers die je niet alleen van je sokken blazen, maar zich ook in je bovenkamer gaan nestelen. Dat laatste is Op ‘Treason Songs’ echter nergens het geval. Tourettes razernij gaat weer het ene oor in en het andere weer uit.

65

Muziek van 'Treason Songs' op: Myspace.com/tourettessf4l


Website Tourettes